Domena zielonybloger.pl is no longer valid
W zasadzie to istnieje, ale już nie jest moja. Przynajmniej przez jakiś czas, a może już nigdy ;) ten blog nie będzie dostępny pod ww. adresem. Do tej pory adres zielonybloger.pl był przekierowaniem na podstawowy http://bloggerpl.com/. Od dłuższego czasu nosiłem się z zamiarem przeniesienia całego blogaska pod polski adres, ale jakoś nie mogłem się zdecydować, a ostatnio, wkurzony wysokimi cenami za przedłużenie polskich domen, po prostu sobie odpuściłem, licząc po cichu, że być może po 15-dniowym okresie karencji kupie ją sobie od nowa za małe pieniądze ;)
Ale nie doceniłem cybersquatterów ;) Co do minuty (a może i sekundy) po upływie okresu karencji (15 dni po wygaśnięciu), domena została zarejestrowana i wg dns.pl oczekuje w kolejce na rejestrację. I zapewne niebawem pojawi się na giełdzie ParkDomen.pl, który to serwis zajmuje się przechwytywaniem i rejestracją domen, które nie zostały opłacone przez poprzednich właścicieli.
W sumie liczyłem się z czymś takim i w zasadzie powinienem się cieszyć żem taki popularny, że warto się na mój adres połaszczyć ;) Na szczęście wszelkie wyszukiwanie na frazę zielony bloger prowadzi tu, a nie pod stracony przeze mnie adres.
Jeśli pojawi się na giełdzie i cena będzie przyzwoita, to może odkupię. A może i nie ;)


























Komentarze (7)
18 stycznia 2010, 10:26
Jako pierwotny właściciel masz 14-30 dni od daty wygaśnięcia domeny na jej przedłużenie. Pisz do obecnego rejestratora aby wysłali pismo do NASK to będziesz miał tę domenę :)
18 stycznia 2010, 10:39
15 dniowy okres po wygaśnięciu upłynął właśnie (poprawiłem to już we wpisie), więc “przejęcie” jest w pełni legalne. Jak pisałem, liczyłem się z tym i może i dobrze się stało i tak nie mogłem się zabrać za przeniesienie, a przy chorych cenach przedłużenia utrzymywanie przekierowania to marnotrawstwo pieniędzy.
18 stycznia 2010, 11:59
Jak kupujesz w home czy nazwa to może i są chore ;) Ale w OVH.pl czy Masternet.pl są już całkiem przyzwoite :)
31 stycznia 2010, 22:58
Wiesz.. nie tylko parkdomen posiada taką giełdę.. i wbrew pozorom nawet nie pośredniczyli oni w testach tej domeny. Uważałbym z tym pomawianiem pochopnym bo to może nie wyjść kiedyś najlepiej jak się taki właściciel firmy uprze że go pomawiasz.
btw.. Gdybyś chciał ją odkupić, pisz śmiało.. ;)
1 lutego 2010, 15:32
Wiem, że nie tylko parkdomen, ale dns.pl właśnie na nich jakoś wskazał pośrednio, stąd właśnie oni w moim wpisie.
A co do pomawiania, to przecież nigdzie nikogo o nic nie oskarżam, szczególnie że sam w tym przypadku jestem sobie winien.
btw, do Ciebie? ;)
4 lutego 2010, 15:06
Ano do mnie.. ; )
btw: ładnie poprawiony wpis ; )
4 lutego 2010, 15:44
Zastanowię się ;)
Hm, jedyna poprawka w treści to dodana informacja o 15 okresie karencji i to z użyciem znacznika <ins> więc widoczne dla każdego, zresztą ta poprawka jeszcze przed Twoim komentarzem. Historia wersji w WordPressie działa, więc dowód do wglądu :)
Reakcje